maanantai 28. helmikuuta 2011

Pöllömäistä menoa...

...näin helmikuun viimeisen päivän kunniaksi. Ja tämän aamun puoli viiden herätyksen kunniaksi; samoin huomisen ja sitä seuraavan... Tällä kertaa setissä korvikset ja rannekoru sekä aivan ihanan hauskat pöllöt. :D



Olivatkin sitten tähän mennessä esitellyistä koruista ehdottomasti vaikeimmat kuvattavat; yritin lisävalolla ja ilman, salamalla ja ilman... ja aika huonoin lopputuloksin.



Siksi tässä vielä rannekorun pöllötriosta oikein lähikuva, jotta saisitte paremman kuvan kavereista...

lauantai 26. helmikuuta 2011

Välillä jotain muutakin...



...kuin koruja; tässä ne ennen Kuusamoon lähtöäni kutomat villikset. ;) Harmahtavanruskeaa seitsemää veljestä, mittaa puoleen pohkeeseen, koristeena 4 silmukan palmikot molemmin puolin. Hyvin tarkeni pohjoisessa nämä jalassa... 



...tallustella ja kierrellä, pakkasta siellä kuitenkin oli ihan riittämiin. Ja voi niitä maisemia, aivan uskomattomat. Reissu itsessään jäi vähän tyngäksi, neitonainen kun otti ja sairastui kesken kaiken...


torstai 24. helmikuuta 2011

Pitihän ne korvikset tehdä...

...ja samalla vähän muutakin. Eli tosiaan niin kuin jo lupailinkin tein perhoskoruun korvikset: vihreät bling-blingit korostamaan perhosriipuksen vihreää väriä. Tästä kuvasta näkyvät perhosen väritkin paremmin kuin ensimmäisessä.




Ja sitten sitä vähän muutakin: mustia lasihelmiä ja epoksi-linkki, ketjua ja punaisia pikkuhelmiä, kesä-fiilistä lisäämässä pieni leppäkertturiipus. Tämän kanssa käyvätkin mainiosti aiemmin tehdyt ja nähdytkin mustat korvikset... :)


Taas on viikko vierähtänyt...

...edellisestä päivityksestä. Aika kuluu niin kovin nopeasti; juurihan vuosi vasta vaihtui ja kuitenkin ensi viikolla alkaa jo maaliskuu. Kevät on kohta täällä.





Ja niinpä perhonenkin pääsi lennähtämään tähän kaulakoruun. Riipus on lasia ja se on irroitettavissa kaulakorusta, jolloin helmet ovat ihan perussellaiset ja lukko laitetaan taakse. Saatanpa tehdä tälle kaveriksi perhosessa olevan vihreän väriset korvikset... ;)




Tässä eri kokoisia turkoosinvärisiä lasihelmiä, ruskea-turkoosiraidallisia lasihelmiä ja pyöreitä ja ovaaleita  lenkkejä pitkähkössä kaulakorussa, korvikset samaa väriä.





Perusrannekoru kirkkaista lasihelmistä ja erimuotoisista valkoisista helmistä.





Lähikuva rannekorun yksityiskohdista; lukko ja muutama pikkuriipus: kisumisu ja muutama rondelli.


keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Ja edelleen...

...kevätfiiliksissä. Eilen posti kiikutti jälleen helmipaketin, tällä kertaa limeä, turkoosia, vaaleanpunaista, hiukan jotain leopardikuosia (tai jotain...) ja punaista. Eli siis ihanaa kevättä ja kesää! Olen siis toiminut juuri niin, kuin Radio Novalla tuo Seppälän pälä-pälä; ruvennut itse tekemään kevättä kun se ei muuten tunnu tulevan...

Ja pitihän niistä uutuuksista jotain illalla vielä askarrellakin: puna-musta rannekoru-korvissetti. Tavoistani poiketen tilasin muutamia muovihelmiä; mukavia pitää kesällä,kevyet, ei tarvitse esim uidessa ottaa koruja pois... :) Et nyt vois kesä jo siis tulla.


tiistai 15. helmikuuta 2011

Vaihteeksi jotain muuta...

...kuin koruja, nimittäin huovutetut tumput neitonaiselle. Aamulla heitin jo jokin aika sitten kudotut jättiläistumput pyykkäriin ja tadaa- ihanat, lämpöiset, paksut tumput olivat huopuneet juuri sopiviksi. :)





Neitonaista kovasti epäilytti, mitä tuleman pitää; ulottuivathan nämä käsinekummajaiset häntä kyynärpäähän asti ja molemmat kädet (ja kaverinkin kans) olisivat sopineet samaan lapaseen... 





...mutta pesun jälkeen ne olivat juuri oikean kokoiset. :D
Kuvista näkee hyvin, miten tuo ah niin ihana aurinko vaikuttaa väreihin; eka on otettu auringonvalossa ja toinen pimeässä, tavallisen hehkulampun valossa.

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Keväisellä meiningillä jatketaan...

...vaikka elohopea väläyttelikin aamusella -25 astetta. Nyt huomaa jo hyvin, miten tuo aurinko lämmittää, enää mittarissa -13. Et kai se kevät sieltä joskus tulee. 

Olimme lähdössä tänään kauppaan, mutta kas kummaa, en ollut laittanut autoa lämppäriin; ihan turha kuvitella, että olisi lähtenyt käyntiin ilman lämmitystä. Ei muuta kuin piuha kiinni ja takas sisälle. Hetken mietittyäni mitä tekisin kaivoin helmilaatikot esiin ja pujottelin seuraavan korun... Sen tehtyäni oli autokin sen verran lämmennyt, et päästiin sinne kaupoille lähtemään. :)





Rannekorussa turkoosin värisiä simpukka heishi-helmiä, välihelminä hopeanharmaita siemenhelmiä. Lukko korumetallia.

Aamulla innostuin sään innoittamana kutomaan (minä siis kudon, enkä neulo, vaikka eräät kovati koittavat päähäni paukuttaa, että puikoilla neulotaan... ) villasukkia, viikon kuluttua tähän aikaan meidän pitäisi olla jo Kuusamossa ja sitä silmällä pitäen tosiaan sukat tekosessa... Olen 10 päivän sääennustetta jännityksellä seurannut, koko ajan ollaan parempaan menossa, enää alle -10 astetta ennustetaan sinne suunnalle niihin aikoihin, kun sinne olemme menossa. Toivottavasti ennusteet osuisivat, olisi kurjaa, jos koko ajan olisi tällaisia pakkasia... 

perjantai 11. helmikuuta 2011

Onhan taas pakkanen...

...eikä pihalle kauheasti tee mieli, joten mikä sen parempaa ajankulua, kuin väkerrellä muutama koru. Ja tällaisia syntyi tällä kerralla.




Tumman hopean värisiä lasihelmiä, pieniä hopeisia lasihelmiä ja helmihattuja, hopeoitu lehtilukko. Tästä rannekorusta tuli hieman liian pieni itselleni, sille pitänee etsiä uusi koti lähiaikoina...





Punaisia ja läpinäkyviä kuutiolasihelmiä, pieniä saippuakuplavälihelmiä ja avainlukko, pieni sydänriipus. Metalliosat hopeoidut. Tästä korusesta tuli kovasti keväinen olo, vaikkei tuolla ulkona yhtään sellaisia fiiliksiä vielä olekaan ainakaan tällä hetkellä...


perjantai 4. helmikuuta 2011

Yksinkertainen...

...on kaunista, tycker jag. Se pätee niin sisustukseen kuin pukeutumiseenkin, ainakin pääsääntöisesti. Ainoa asia jossa yksinkertainen ei ole välttämättä kaunista on kukkakimput; niihin tykkään laittaa jos jotakin kukkaa ja muuta materiaalia...  Tosin vime aikoina olen harvemmin päässyt toteuttamaan itseäni sillä saralla; kummitytön ristiäiskukat taisivat olla viimeisin. Niitäkään ei tullut ainakaan itse kuvattua. Unohdin kameran nimittäin kotiin...
Mutta koruja olen taas kuvaillut...




Kevät tulee, ainakin joskus toivottavasti. Rannekorussa limenvihreitä säröhelmiä ja muutama muhkea musta. 




Aiemmin nähdyt rannekoru ja korvikset saivat kaverikseen kaulakorun samaa teemaa sivuten. 





Itse tehty hopeasavilukko sai helmikseen isot (14mm) mustat lasihelmet ja sippuakuplavälihelmet... Niin ihanat kaulalla, painavat ja myötäilevät. :) Lempikoruni ehdottomasti!




Lopuksi muutama huopasaippua, menevät lahjaksi kummisedälleni ja tämän avokille. Täytteenä 250g:n kookossaippuat. 

Muutin (tai ainakin yritin) asetuksia siten, että kommentointi pitäisi nyt onnistua ilman sen kummempia kommervenkkeja, joten pyydän: jättäkää kommentteja, merkki käynnistänne. :)

tiistai 1. helmikuuta 2011

Viikko on vierähtänyt...

...edellisestä postauksesta. Tänään innostuin taas väkertelemään muutaman korun, lähinnä rannekoruja ja parit korvikset.


Valmiit perhoslinkit, johon vaan lisäsin koukut (itse tekemäni) ja muutamia kristallirondelleita. Varsin ihanaiset killuttimet... :)


Seuraavaksi kolmen sarja rannekoruja, olkoon vaikka nimeltään 8+3; huomasin nimittäin, että kaikissa on samat määrät helmiä hieman eri variaatioina vain... ai miten niin toistan itseäni? Mutta kun tykkään enemmän tästä epäsymmetrisestä asettelusta... Kaikki vaijerissa, hopeoidut osat.