maanantai 25. huhtikuuta 2011

Onhan taas aikaa kulunut...

...edellisestä päivityksestä. Viimeksi kirjoitellessani lunta oli vielä reippaan oloisesti, nyt lähes kaikki on jo sulanut, ainoastaan varjopaikoissa on joku pieni kasa jäljellä.

Korujakin olen muutaman tehnyt, tässä niistä esitteykelpoiset:



Kaulakoru valkoisesta magnesiitista ja korumetallista. Tähän vaihdan luultavasti isomman riipuksen, kunhan sellaisen jostain löydän; siihen asti tämä kuvassa näkyvä saa luvan kelvata... 





Kolminkertainen rannekoru vihertävän värisistä jostain kivistä, olisiko serpentiini-joku, kaverina korumetallia. Samoista materiaaleista tein myös korvikset, niistä ei kuvaa... 





Punaisia värjättyjä jade-helmiä ja korumetallia isolla kukkariipuksella ja puenellä perhosella. Kunnon kesäfiilis. Tämä kay oivallisesti jo aiemmin esitellyn rannekorun ja korvisten kanssa. Harokataja hyvänä kuvausalustana.





Lopuksi nilkkakoru, johon on käytetty vähän sitä ja tätä; kiitospussukan helmet ja laatikon pohjalle jääneitä jämä-helmiä... Kesä on kohta täällä. 

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Tällä kerralla...

...esittelen teille kaulakorun, jonka tein sopimaan korviksiin, jotka jo aiemmin esittelin. Materiaalina edelleen kuparinvärinen korumetalli ja aventuriini, joka muuten on luonnossa vähemmän keltainen ja enemmän oranssinruskehtava, kuin kuvissa. 



tiistai 12. huhtikuuta 2011

Olen näköjään unohtanut...


...esitellä yhden korun. Ja kuitenkin kyseessä on yksi lempikoruistani, perusrannekoru valkoisista helmistä ja korumetalliosista sekä korvikset samaa sarjaa. Jotenkin tuo valkoinen on nyt noussut uudeksi suosikkiväriksi talven mustan jälkeen, kaikki mustat helmet on hautautunut helmipakin syövereihin muiden värien alle... 






Lähikuva lukosta. Aluksi tilasin näitä vähän epäillen kaksi kappaletta, muistan ajatelleeni, että kyllä ne neitonaisen koruihin ainakin sit kelpaavat, jos en niistä itse pidä;vaan pakkohan niitä oli lisää tilata, sen verran nätti lukko on... 

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kuparin lumoissa...

...tällä hetkellä. Ei kulunut varmastikaan kuin tunti siitä, kun olin postin tuoman paketin avannut, kun jo nämä muutamat korut olin tehnyt...  Ja jatkoa varmasti seuraa.




15mm:n aventuriineja yksinkertaisesti linkitettyinä pienten kuparinväristen helmien kanssa, salpalukko.




Valmiit riipukset valmiissa koukuissa, pienet välihelmet hieman lisäämässä vaikeusastetta... :D Voiko korvistenteko enää helpompaa ollakaan... 



8 mm:n aventuriinit, helmihatut ja uparinväriset linkit. Pitänee tehdä vielä kaulakoru ja mahd. jopa rannekoru samaa settiä.



Ja jottei totuus unohtuisi, lopuksi hopea-valkoinen kilikili-rannekoru, jossa ketjussa jokaisessa renkaassa roikkumassa helmi tai maskotti. Helminä on niin lasihelmiä, kristalleita kuin makeanvedenhelmiä; pyöreitä, kuutioita, pisaranmallisia; huurrettuja, kirkkaita, kissansilmiä, helmiäispinnoitteisia... Maskotteina sydän, mietelauselaatta, kissa, leppäkerttu ja merihevonen. Todellinen jokaiselle jotakin koru. 

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Ihan pakko vielä vähän...

...ettei tarttis ruveta siivoamaan. Kun ei nyt oikein inspais....



Ihania punaiseksi värjättyjä jade-helmiä hopeoidussa langassa, perhosriipus kaverina. Korvikset samaa sarjaa. Aivan kesäkoru tuli tästä, aurinkoinen ilma ehkä toimi innoittajana...



Minuutti-korvikset: valmiiksi kuvioidut laatat korviskoukkuihin. Ei voisi enää kyllä helpompaa olla... ;) Vaan väriltään käyvät vaikka ylla olevan rannekotun kanssa. 


Ja sama teema jatkuu, tällä kertaa vihreillä puolikuilla. Rahapuu pääsi tällä kerralla kuvaustaustaksi...

Keväisen vihreitä puuhelmiä...

...lopulta pujottelin näiden ruskeiden Bayong puunugettien kaveriksi aikani niitä helmipakissani hillottuani. Monen monituista kertaa yritin niihin jotain yhdistää, mutta mikään ei tuntunut oikealta. Vaan tämä yhdistelmä tuntuu. Helmiä riitti juuri ja juuri kaulakoruun ja rannekoruun, valitettavasti ei enää korviksiin. Pitänee siis tilata näitä jossain vaiheessa lisää, jotta saan setin täydennettyä.




Helmet on siis pujoteltu 49-säikeiseen teräsvaijeriin ja lukot vääntelin itse 1 mm:n vahvuisesta hopealangasta.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Laavakiviä...

...toi postin setä tullessaan ja niistähän oli pakko heti yksi rannekoru tehdä. Tälle taitaakin olla jo uusi omistaja olemassa, jos vain koko on sopiva.


12 mm:n laavakiviä ja korumetallia siis tässä, korvikset samaa settiä. Noitten kivien pinta on aivan ihanan röpelöinen ja tässä kokoluokassa rannekorusta tulikin mukavan painava, hyvä käsituntuma.

Katse ja ajatukset on jo suunnattu ensi viikon kurssiin, sain kuin sainkin työt soviteltua niin, että sinne pääsen. Kuparisavi on ihan uus tuttavuus, samoin emalointi, kumpaakaan en ole aiemmin kokeillut. Taas on mahdollisuus opetella jotain uutta. 

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Oon niin hurahtanut...

...hopeasaveen. Olin nimittäin taas kahtena päivänä kurssilla ja tulihan sitä jotain tehtyäkin. 



Nämä päätynevät erääseen korusettiin, lukoksi ja muuten vaan... Painoa näillä yhteensä 15 g ja materiaali siis 999-hopeaa. 


Ensimmäinen  sormukseni; hopeaa ja makeanvedenhelmi. Tämäkin siis hopeasavesta tehty, painoa noin 9g. Tähän oon enemmän kuin tyytyväinen, kokokin on omaan sormeen juuri sopiva. Sain idean tähän viime yönä... 


Ja tässä sama sormus sormessa. Pitäänee tehdä tähän joskus myös riipus...  Ainakin tämä sormus päätyy Galleria Liisa Eqvistin näyttelyyn 18. - 25.4.2011; siellä on esillä myös muita Otsolan Kansalaisopiston kurssien töitä.

Kurssin ohjaaja pyysi minua mukaansa Raumalla järjestettävälle kuparisavi+emalointi-kurssille. Kurssi on kaksipäiväinen, toinen päivä olisi sopivasti vapaapäiväni, toisena olisin töissä... Pitänee yrittää vaihtaa vuoroa jonkun kanssa. Koska mä niiin haluaisin sinne kurssille.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

kaksi viikkoa on kulunut...

...viimeisestä päivityksestä. Liekö jollaista korujumia ollut ilmassa; vaan jotain sain tänään aikaiseksi. Todellista bling-blingiä taas vaihteeksi.



Pitkän pitkä ketju, jossa isoja vaaleanpunaisia lasihelmiä ja epämääräisen muotoisia "timantteja" (kuten neitonaisemme sanoi...) , nekin vaaleanpunertavia... Kukan paikka on epäsymmetrisesti toisella puolella lähellä solisluuta. 




Samaan settiin korvikset, pitkät ja painavat, kovasti heiluvat... 





Suuren suuria valkoisia molluskoita rannekoruksi pujoteltuina, korumetallia ja onnen-norsu. 





Lopuksi kevään varma merkki: jääpuikot saunaterassimme alppikärhöissä... näin pitkiä puikkoja ei olekaan aikaisempina vuosina ollutkaan.