sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Työkaverini...

...tuskaili kaverinsa lahjan kanssa, minä tietysti ehdotin hänelle korua. Ja siitä se idea sitten lähti. Hetken pohdittuamme asiaa sain kuitenkin melko vapaat kädet tehdä ja mittakin oli vähän niin ja näin... :) Vaan tällainen koru sitten syntyi:




Valkoisia mountain jadeja ( eikä siis magnesiitteja, kuten aluksi kovasti koitin väittää) , lamppulasihelmiä, mustia siemenhelmiä ja hopeaa, vastapainoksi lamppulasihelmille vielä talvella tekemäni hopeasavi-lätkä. Ainakin antajalle koru oli hyvinkin mieluisa...   

Ilokseni olen saanut lisää lukijoita, Tervetuloa DD ja Marsaliittus. :D

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Tuo kivien jatkuva huutelu...

...tuolta laatikoista sen kun vaan jatkuu...





Yksinkertaistakin yksinkertaisempi; onyxia, marmoririipus ja hopeaa. 





Ja olihan sitä ihanan sään kunniaksi vähän kukkiakin kuvattava: yllä pallohortensian, poimulehden ja värimintun symbioosi, alla täydessä kukoistuksessa oleva jalokärhö, jonka onnistuneesti sain jopa talvehtimaan... Tähän asti ne on olleet enemmänkin sellaisia kertakäyttökasveja mulla... :)


maanantai 25. heinäkuuta 2011

Koulun alkuun on...

....enää kolme viikkoa -tai itse asiassa jopa hieman vajaa. Ja pitihän se koulureppu käydä neitonaisen kanssa tänään ostamassa. Oi varmasti koko kaupan kallein reppu, mutta kerrankos sitä ekaluokalle mennään, joten menköön tämän kerran. Kuten myös ne 9 paitaa, kolmet housut, neuletakki, huppari, hame ja takki... Äidille iski konkurssi. :)

Siivosin aamupäivällä helmilaatikkoni, olivat sellaisessa kaaoksessa, etteivät enää menneet edes kiinni, saati että sieltä mitään enää olisi löytänyt. Ja ihan siitä ilosta, että kivet olivat taas järjestyksessä innostuin muutaman korunkin tekemään -ihan perus vaijerikoruja tällä kerralla. 




Ensimmäisessä korussa ruskeita lumihiutaleobsidaaneja, savukvartsirondelleita ja Botswanan akaatti-riipus kera hopeoitujen osien.




Lähikuva riipuksesta. Ja samalla myös näköjään naarmuista, joita sain aikaiseksi kieputukseen...





Korvikset samoista materiaaleista, tosin savukvartsi tällä kerralla kauniina pisaroina. 





Toinen koru sai osan materiaaleistaan jo eräästä aiemmin tehdystä korusta, joka on heti alusta asti ollut jotenkin vaan ei hyvä... En oikein tiennyt mikä siinä mättää, vaan eipä mätä enää, koska purin sen... Eli nuo valkoiset magnesiitit saivat uuden elämän rinnallaan huurrettuja lasihelmiä ja muutama punainen sardonyx sekä punainen akaattiriipus ja hopeoidut osat. Mielestäni paljon parempi kuin alkuperäinen. 




Tässä vielä kuva, josta kokonaisuus pääsee paremmin esille. Magnesiitteja jäi vielä muutama ja sardonyxejä (miten ihmeessä tuo mahdetaan oikeasti taivuttaa? :D ) on jo tilattu lisää, joten ehkä korvikset ainakin vielä teen... 

Ilokseni olen huomannut saaneeni ensimmäisen lukijan, Tervetuloa kaimaseni!


tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kolme viikkoa...

...on melkein vierähtänyt edellisestä postauksesta, samoin myös edellisistä koruista. Vaan tänään ne rupesivat laatikoistaan huutelemaan ja tässä näette lopputulokset. 




Pitkän pitkä, lähes napaan asti ulottuva linkitetty kaulakoru lasihelmistä, makeanvedenhelmistä ja Swarovskin helmiäishelmistä sekä hopeoiduista osista. Tähän tein myös korvikset, tosin juhannuksena tehty hopeinen rannekoru ja korviksetkin kyllä passaavat hyvin tämän kanssa.






Tässä lähikuva riipusosasta, jossa neliönmallinen foliolasihelmi, makeanvedenhelmi ja hopeoitu riipus.





Toisena koruna tai tässä tapauksessa settinä rannekoru ja korvikset mustasta onyxista, mustavalkoisista lamppuhelmistä ja hopeasta. Nuo lamppulasihelmet on luonnossa vielä herkullisempia kuin mitä kuvassa näyttävät... :) Niitä pitää ehdottomasti tilata lisää.