perjantai 2. maaliskuuta 2012

Lomat on nyt lusittu...

...ja arkeen palattu. Tyhmää. Olisin voinut hyvinkin lomailla vielä muutaman viikon ainakin. Kokonainen viikko aurinkoa, luontoa, rauhaa.... Tässä muutama tunnelmakuva:



Rooisand Desert Ranch oli kuin keidas keskellä ei mitään; lähimpään kaupunkiin oli yli kolmen tunnin ajomatka. Uima-altaassa vietimme aikaa joka päivä seammankin kerran... ;) 






Maasto oli kumpuilevaa, kuivaa ja kaunista. Taustalla kohoaa Pöytävuori. 








Auringonlasku oli joka ilta erilainen,  mutta aina yhtä kaunis. 





Ympärilla oli silmankantamattomiin pelkkää autiomaata, ei muuta asutusta näköpiirissä... 





Kävimme kävelemässä kuivassa joen uomassa, johon oli joskus myös Oryx (keihäsantilooppi) päättänyt maallisen vaelluksensa, vain sarvet ja pala kalloa oli enää jäljellä. Samalla reissulla näimme myös leopardin tassunjäljet... 







Seeproja, erilaisia antilooppeja, pahkasikoja, paviaaneja, kirahveja.... Ja lukuisia lintuja. Mangusteja. Käärmeitä. Koppakuoriaisia ja sammakoita. Ainakin kaikkia noita näin... :) 






Isoja puita ei juurikaan näkynyt, kaikki olivat enemmän tai vähemmän kitukasvuisia. 






Eräällä tutkimusretkellämme oppaamme näytti meille mielenkiintoisen kiven, katsokaa ja ihmetelkää tekin. Kivi itsessään oli hyvinkin tavallisen näköinen, vaan sen pinnalla oli kiertävänä nauhana kuin hampaina pieniä kiviä, joidenka värit vaihtelivat keltaisesta punertavaan... 





Muutenkin kivimaailma oli näin koruihmiselle varsin kiehtova; ametisteja, vuorikristallia ja erilaisia kvartseja... Omaan matkalaukkuun tiensä löysi suurensuuri ametistimöykky ja lukuisia pienia... :) En ole niitä vielä kuvannut, mutta lupaan nekin teille esitellä. Nyt pitää vissiin ilmoittautua jollekin kivenhionta-kurssille, jotta saisi niistä jotain tehtyä.

Että tälläinen päivitys tällä kerralla. Josko jo ensikerralla saisin jotain koruihinkin liittyvää taas esiteltyä, nyt ollaan viime aikoina menty kovasti ohi aiheen. Mutta sallittakoon sekin, onhan nyt kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti